dimarts, 17 de febrer del 2009

RECIFE amb el Rei de la Samba

Et presentem al Rei de la Samba
Vols conèixer més sobre Recife? CLICA!!

La capital de l’estat de Pernambuco és la més antiga de Brasil, amb quasi 3 milions de persones i atravessada per grans rius (Capibaribe, Beberibe i Jordão) i alguns diuen que és la Venècia brasilera. Bé, potser un pèl exagerat. Va ser ocupada per holandesos que van portar molts progressos a la ciutat, però finalment va passar a l’imperi portugués.

Recife no és un destí turístic gaire popular i malgrat sigui una ciutat moderna, hi ha coses que sobten quan ho compares amb la dinàmica europea. M’explico.

La gent es desplaça amb cotxe a tot arreu!!!Sigui quina sigui la distància, agafen el cotxe sempre de vidres negres (mai saps qui hi ha a dins) i amb l’aire acondicionat a tota llet!!!! La veritat, és que la calor, les voreres estretes, plenes de forats i d’arbres que t’impedeixen passar, fan que anar a peu sigui força complicat.

Els grans edificis de 25-30 plantes (sí, sí) són completament exteriors, no es toquen entre ells, rodejats de plantetes, amb pàrquing, pisos de mides considerables i tots amb aires acondicionats, un vigilant i una tanca que ho engàbia tot. Per una banda és envejable l’espai del que disposen, però per una altra et dóna una visió de la inseguretat que hi ha a les grans ciutats. Ocells dins de gàbies d’or...

Els contrastos són inceïbles. Pots trobar un gran edifici i al costat una favela del més pobre.

Una cosa sí que comprateixen rics i pobres: l’amor per la música. Aquesta gent neix amb el ritme al cos, la samba als peus i un instrument sota el braç. En Guillherme, alias Rei de la Samba, el nostre amfitrió, guia i amic inseparable, n’és un bon exemple.

Només arribar a Recife (aquest cop només van ser unes 11 horetes amb bus) vam començar a respirar aromes de carnaval i a olorar-nos que seria una estança de tots colors. Dinar de retrobament, ens instal·lem a casa en Guillherme (tot en obres!!!), passeig amb una barqueta pels rius, concert de Samba de Luxo (el grup d’en Guigui) i una gran festa de disfresses a la nit. Al abordaje!!!!

1 comentari:

soda ha dit...

Us anem seguint per aquets móns!!!!

Un petó molt gran.