dimecres, 25 de març del 2009

SÂO LUIS, un patrimoni de la humanitat oblidat

Toc Toc

La capital del Reagge brasiler, antiga colònia portuguesa, una de les ciutats més grans del nord del Brasil i declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997. Pinta bé, oi?

Saô Luis va ser una ciutat molt important durant el segle XVIII, gràcies a l’exportació de cotó, però a finals del segle XIX les coses van canviar i va haver de buscar altres maneres per mantenir-se... ara mostra un centre històric ple d’edificis i carrers que ens fan imaginar l’esplendor que van viure en un passat que ja no recorden. Una llàstima... si es pogués restaurar...

Aquí hem arribat els quatre mosqueters, cansats i amb una baixa. La Eve s’ha posat malalta i ha passat dos dies al llit. Podria haver estat pitjor considerant el menú “Pastis de gambes amb fricandó de PÈLS” que vam degustar per dinar, ecs!!!!!
Si com a mínim el hostel fos decent... ple d’humitat, fa pudor, les habitacions no tenen finestra, l’esmorçar és mínim i ja ens han intentat timar!!!

Quan et venen amb “irmaaaaano, yo soy buena gente, ayudo a los que no tienen nada, soy tal, soy cual, bla bla bla...” MALAMENT. Segur que volen alguna cosa. I així a sigut. Nosaltres dos som una mica desconfiats dels “irmanos” i no ens barrufen certes coses, però els nostres amics van confiar en el mestre de les paraules i li van “deixar” 10 reais (uns 4€, poquet però fa ràbia). Evidentment no van ser tornats i van haver paraules sèries. Aish... com se les saben de llargues!!

Bé, siguem una mica positius...mmmmmh.... a veure.... mmmmmh... podríem dir que la ciutat té molt d’encant. Tot el centre històric està format de cases d’estil colonial de dos o tres plantes amb les façanes molt regulars on les portes i les finestres s’agrupen formant un conjunt equilibrat (tot això és molt aburrit, bé, tècnic... són paraules d’en Miquel per si no us n’heu adonat...). Resumint, un centre molt bonic, però fet caldo i ronyós.

Ja veieu que ens les trobem de tots colors.

Cap a Belem hi falta gent!!!

4 comentaris:

soda ha dit...

Evelinnnnnnnnnnnnnnnnn

¿Com estàs guapetona? Cuidat moltíssim.

Petons

soda ha dit...

Ya os vale. Vaya show con los tomates. Je, je, je,je. Supongo que de esto no tendréis fotos ¿verdad?

Evelyn i Miquel ha dit...

jeje, en lo último que pensaba era en sacar una foto, pero los franceses si se hicieron una con sus manzanas y la multa. Cuidadín cuidadín con los chilenos... ladrones de tomates!!!

un beso

Anònim ha dit...

Progenitors diuen:

holassss, fantasticas las fotos,menuda envidia!!! y quedais muy bien, lástima de la caida en cama, pero ya estás bien? miquel parece un autentico "miquel crusoe" pero al quitar la barba ya es él,tu madre que estás guapísssssima!!!! la verdad es que sí. Aunque esté lejos vigilar el tema de la gripe porcina, está en México y USA y se extiende por el contacto humano(abrazo,manos...)mucho cuidado!!

besos