dimecres, 29 de juliol del 2009

PER LA SERRA PERUANA: Huancayo, Ayacucho, Andahuaylas, Abancay



Després dels familiars dies a Lima, ens endinsem a la Serra Peruana, amb muntanyes de 3000 a 6000 metres d’alçada. El paissatge és espectacular i les carreteretes... més aviat són camins de terra amb mil i una corves. Vas a 30Km/h i esquivant els porcs, vaques, ovelles i cabres que es van creuant pel camí. Un trajecte de 290 km pots trigar entre 7 a 8 hores... i us asseguro que no és pas un viatge tranquil, menys encara quan està ple de mamitas amb els seus immensos sacs i homes parlan-te de medicina natural per tractar “el peor mal de los hombres, el mondongo (mitxelins) por mala alimentación y las infecciones vaginales”.

Huancayo no és gaire interessant, de fet no hem fet ni fotos. La ciutat és un caos absolut, plena de “moto-taxis” (els rickshaws de la India) i... res més a dir.
Ayacucho, la ciutat de les 33 esglèsies!! Les deuen omplir totes en la missa dels diumenges?

Aquesta ciutat colonial té un cert encant i va coincidir que era la fira del formatge i l’artesania a la Plaça d’Armes. Així que vam decidir allargar la nostra estada i poder visitar també les ruines de la capital de l’imperi Wari.

Els Wari van ser una civilització anterior als Inques en 500 anys. Van nèixer de la unió de diverses cultures preinques i van dominar gran part del Perú, sent aquest assentament la seva capital. Per desgràcia, no hi ha inversió de diners per part de l’Estat ni de cap entitat per continuar les excavacions i desvetllar els secrets d’una civilitació que va existir durant més de 5 segles.

Seguint els nostres plans, seguim la ruta cap a Abancay, fent una parada tècnica de tres hores a Andahuaylas. Sincerament, més del mateix: Plaça d’Armes, caos als carrers i mooooolt de soroll. A Abancay hi havia una fira agropequària que va omplir tots els “hospedajes” i al que vam anar a parar estava just al costat d’una disco amb la “fantàstica” música tradicional andina (la pitjor que hem sentit mai) a tot volum fins les 5:45 del matí... a les 6 ha sonat el despertador...

Tot i que el temps no acompanya seguim amb el planejat: cap Choquequirau!!!!

1 comentari:

soda ha dit...

hola parella us continuem seguint encara que amb una mica de retard.