dissabte, 11 d’abril del 2009

TÍPICS i TÒPICS



Després de 70 dies al país més gran de Sud-Amèrica, us presentem un breu recull dels típics i tòpics que més ens han sobtat, fet riure, desesperat, impresions, etc.



- El 5è país més gran del món té 188,6 milions d’habitants, però contè una gran quantitat de terreny deshabitat contrastada amb ciutats gegants.

- La ciutat més poblada és Saô Paulo amb 10.927.985 habitants. La regió metropolitana o Gran São Paulo té aproximadament 19.500.000 habitants. Convertint-la en una de les més grans del món.

- El sud del país és més car que el nord, on també es troba una població majoritàriament d’origen africà (descendents d’esclaus).

- A les grans ciutats s’ha d’anar amb molt de compte, l’inseguretat es respira per molt racons.

- Hi ha molta diferència de classes socials. La gent de color segueix sent la més pobre i són la majoria d’habitants de les fabelas.

- Políticament tenen iniciatives molt positives i progressistes, però l’alt nivell d’analfabetisme i el desinterès de la gent alenteix la posada en pràctica de les seves propostes.

- El transport de mitja i llarga distància és força car, fa mil parades, és lent i es fa amb omnibus (busos), no hi ha tren...

- Posen l’aire acondicionat a tope!!! Et mors de fred als busos, als shoppings, als cotxes i has de dormir amb manta!! Tot i que a fora fa uns 32º.

- La forma més popular de restaurant és la de “menjar al kilo”. Un selfservice on t’omples el plat i pagues el que pesa. Miquel: 400gr – Evelyn: 300gr.

- Tot menú o “plat executiu” va acompanyat d’arròs, una amanida bàsica i feijoâ. Amb un plat en mengen dos!!

- Els sucs són molt variats i bonissims. El millor el de limaô.

- El carnaval és la festa més important de l’any i paralitza tot el país durant una setmana!!

- La música, el ball, la platja i el futbol són bàsics en la vida de tot brasiler.

- Ballen el reagge per parelles!!!!
- Els biquinis hi són en la mínima expressió però ningú fa topless ni nudisme.
- Si vas a Brasil...prepara’t per gaudir d’un país immens ple de maravelles, però ves amb compte.