divendres, 24 de juliol del 2009

AREQUIPA, primera parada en terres peruanes



Per fi hem pogut posar els peus en territori peruano!!!

No ha sigut fàcil... després de tornar de la Senda Verde, ens vam trobar que el hostel no ens havia fet la reserva que els hi vam dir i estava ple!!!! Les onze de la nit, amb mal d’alçada i cansats... i sense un lloc on dormir!!! El to de la discussió no va ser pas suau, però va servir perquè aconseguíssim un llit per un i uns quans matalassos a terra per l’altre, pagant només per una persona.

El dia següent preteníem marxar cap a Perú, però tenim “la negra”!!! no hi bitllets fins l’endemà....
Però per fi estem a PERÚ, concretament a Arequipa.
Només podem fer una visita “relàmpago” a aquesta bonica ciutat del sud perquè ens esperen els nostres amics a Lima, però l’hem aprofitat tant com hem pogut :)

El Museo Santuarios Andinos de la Universidad Católica de Santa Maria és de visita obligada pels seguidors dels descobriments publicats al Nathional Geographic. Allí es troba Juanita, la momia més ben conservada d’Amèrica, però per un procés de momificació natural: està congelada!!! La van trobar al volcà nevat Ampato, i segons indiquen els estudis realitzats, pertany a la civilització dels inques i va ser sacrificada com a ofrena als deus (té un bon cop al cap). Les condicions climàtiques del lloc on la van sacrificar, han permès que es conservés congelada fins avui en dia. Quines coses!!!

Les investigacions als cims dels volcans i muntanyes de la zona dominada per l’imperi Inca no han parat i s’han trobat més momies de nens sacrificats, però la Juanita és la més famosa i la coneguda revista li van dedicar un gran article.

Però el que més ens ha agradat d’aquesta ciutat és el Monestir de Santa Catalina. Ha sigut com un salt en l’espai, ja que semblava que estiguéssim passejant per carrerons andalusos, de colors vius i blanc, ple de geranis per tot arreu. Carai amb les monges!!! Aquest monestir està obert al públic des de fa pocs anys i és una autèntica maravella. Encara hi viuen monges de clausura, però en unes dependències noves que res tenen a veure amb la part visitable, però imaginem que amb unes comoditats més actuals que deuen compensar la bellesa del monestir complet.

Poc temps li hem dedicat a Arequipa, però en Fernando i la Carmen ens esperen a Lima i això és més important :)