dijous, 30 de juliol del 2009

CUZCO i EL VALLE SAGRADO, Pisaq i Ollantaytambo



Cuzco, Cusco o Qosqo, segons qui l’anomeni, va ser la gran capital de l’imperi Inca. Va ser fundada per una població que va emigrar de Tihuanaco (la regió boliviana del Llac Titicaca) degut al seu colapse. Va ser la capital i sede de govern del Regne dels Inques i va acabar convertint-se en la ciutat més important dels Andes i d’Amèrica del Sud.

Amb tot això i moltíssimes coses més, com no ha de ser una de les ciutats més boniques que hem vist fins ara? És fantàstica, però també s’ha de reonèixer que molt turística (i cara!).

Els nostres trasllats d’un lloc a l’altre no poden ser tranquils i sense aventuretes... això mai!! Per no perdre el costum, per poder arribar a Cuzco vam suar allò que no hi ha... Un viatget amb una pick-up amb el vidre del davant completament trencat i amb més anys que jo, lluites perdudes per agafar un taxi compartit i un bon patiment per aquelles carreteres de mil dimonis a mil per hora ( a l’estil rali...)... però hem arribat sans i estalvis :)

Tot i que en Miquel encara passeja el seu aspecte de Gandalf-hermità amb les crosses rurals, hem seguit descobrint més maravelles de l’Imperi dels Inques al Valle Sagrado.

Per visitar les ruines Inques que hi pels voltants t’obliguen a comprar en una oficina, un tiquet que permet l’accés a tots els llocs o bé, compres un de parcial que inclou només alguns llocs pre-fixats per ells (hi ha diferents opcions). Són tan espavilats, que les més interessants te les posen en packs diferents, per fer que compris el pack complet que costa més del doble... et valen per tres dies, però han de ser consecutius!! Que “listillos”!!! Que hi farem... ja tenim data pel proper vol i no disposem de molt de temps i hem hagut de triar i conformar-nos-hi.

Pisaq i Ollantaytambo ens han encantat. Seguint amb la costum Inca, estan a bona alçada i tenen una gran quantitat de terraces de cultius. Una maravella!! A més, Ollantaytambo es considera l’única ciutat Inca encara en ús, donat que les restes de l’antiga ciutat formen part de les noves cases i es conserven els carrers i l’organització de la ciutat. Aquest poblet encantador va ser, a més, un fort militar i de vigilància per possibles invasions d’enemics al Valle Sagrado, ja que es va contruir estratègicament en un dels seus punts d’accés. Quins cracks aquests Inques!!

Com sempre ens passa, se’ns ha fet molt tard i no hem pogut estar-nos-hi tot el temps que ens hagués agradat (som una mica lents però els transports tampoc ajuden...) i la visita a Ollantaytambo ha sigut una mica “relámpago”... una llàstima.

Ara toca esperar un bus (suposadament arribarà a les 22h) que ens durà al poble de Santa Maria (3 de la matinada), allí farem transbord a una furgoneta que ens portarà a Santa Teresa (5 de la matinada) on esperarem que a les 6 del matí apareguin taxis que ens portaran a una hidroelèctrica on comença la nostra pelegrinació, seguint la via del tren, fins a Aguas Calientes, la base per arribar al MACHU PICHU!!

El que s’ha de fer per estalviar alguns duros... i en Gàndal-hermità amb la pota xunga!!

1 comentari:

Cristian ha dit...

El otro dia vi un documental de un hombre que estaba en el mismo sitio que el de las fotos! ultimamente, los lugares donde habeis estado salen por la tele, o en documentales o en callejeros...

Un beso,
el brother

P.D: deseame suerte para el examen de Higiene que tengo hoy a las 17h desde donde esteis, que quizás funciona!